[flexy_breadcrumb]

آیا رابطه جنسی در بارداری (سه ماهه اول، دو و سوم) ضرر دارد؟

احساس ناراحتی در مورد داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری کاملا طبیعی است و همچنین شما ازجمله: آیا رابطه جنسی در دوران بارداری امن است؟ آیا این امکان وجود دارد که به راحتی رابطه جنسی انجام دهید؟ و مهمتر از همه، آیا حتی اگر احساس خستگی می کنید، رابطه جنسی داشته باشید؟

[sv slug=”alert”]در دوران بارداری سالم، رابطه جنسی هیچ خطری برای مادر یا کودک به همراه نخواهد داشت. اگر یک زن هر گونه درد غیر معمول یا خونریزی را در دوران بارداری تجربه کند، بدلیل رابطه جنسی یا خیر، باید با دکتر خود تماس بگیرد. دکتر سولماز محمدی، متخصص زنان و زایمان، بعد از معاینه بیمار، بهترین روش درمانی را تجویز خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره 09170836882 تماس حاصل فرمایید.[sv slug=”alert1″]

رابطه جنسی باعث ایجاد تغییر در سه ماهه اول، دوم و سوم می شود


رابطه جنسی باعث ایجاد تغییر در سه ماهه اول، دوم و سوم می شود

در این مطالعه، به تغییرات کلی روابط جنسی در زمان بارداری پرداخته می شود. جهت آگاهی بیشتر در مورد رابطه جنسی در هر مرحله از بارداری، تغییر میل جنسی، القاء طبیعی و موارد دیگر به خواندن این متن ادامه دهید.

شما مطالب زیادی را در مورد رابطه جنسی در دوران حاملگی می شنوید، بنابراین شناخت درست از غلط، مسئله ای دشوار خواهد بود. آیا رابطه جنسی به طور ناگهانی برای شما جذاب تر به نظر می رسد، و یا آخرین چیزی است که از ذهن شما می گذرد؟ حقیقت این است که شما ممکن است تغییراتی در میل جنسی و زندگی جنسی خود، در روند پیشرفت دوران بارداری، تجربه کنید. در زیر، مواردی که شما در هر سه ماه، می توانید انتظار داشته باشید آمده است.

رابطه جنسی در سه ماهه اول

مطالعات نشان داده است که میل جنسی در سه ماهه اول دوران بارداری، از قبل بارداری یعنی دوران اولیه حاملگی و سپس اواخر دوران بارداری، با روندی کاهشی همراه باشد.

عواملی که باعث کاهش میل جنسی می شوند، از جمله:

  • تهوع
  • خستگی
  • ترس از سقط جنین یا آسیب رساندن به نوزاد متولد شده
  • عدم توجه
  • ناراحتی
  • ترس از عفونت
  • ترس از پارگی غشاء

جای تعجبی نیست که حاملگی بر زندگی جنسی شما تاثیر می گذارد؛ زیرا اتفاقات زیادی در زندگی شما در حال رخ دادن است. از سوی دیگر، برخی از زنان متوجه شدند که میل جنسی آنها در دوران قبل از بارداری، تشدید شده است. بنابراین آگاهی درست از آنچه تجربه می کنید، دشوار است.

رابطه جنسی در سه ماهه دوم

 تمایل جنسی و عادت های ماهیانه زنان نیز در سه ماهه دوم متفاوت است. در طول این مرحله، زوج ها ممکن است متوجه شوند که میل جنسی آنها دوباره فعال می شود. زنان ممکن است متوجه شوند که میزان ترشح لیبیدو، در آنها افزایش یا کاهش می یابد؛ زیرا باردار بودن خود را پذیرفته اند. یک مطالعه نشان داد که زوج ها در طول دوران بارداری، احساس امنیت بیشتری دارند و با هم صمیمی تر می شوند. آنها ممکن است کمی منزوی شوند تا تمرکز بیشتری بر روابط خود داشته باشند. همان مطالعه همچنین گزارش داد که یک پنجم از زوج ها، بحران پنج ماهه ای را تجربه می کنند و این اتفاق بعضا در خانم هایی که  در خود فرو رفته اند رخ می دهد. به همین دلیل همسر آنها احساس تنهایی زیادی خواهد کرد و این امر می تواند باعث مشکلات در رابطه بین آنها شود. در کنار آن، همان مطالعه گفت که یک پنجم از زنان برای اولین بار در حین حاملگی خود، ارگاسم را کشف می کنند. بسیاری از زوج ها هنگام افزایش میل جنسی زنان، تجربه بهتر رابطه جنسی خواهند داشت. به عنوان مثال قرار گیری در موقعیت های جنسی مختلف هنگام رابطه، بازی ها جنسی، خیال پردازی ها و سایر لذت های متقابل، به اوج خود می رسد.

برخی از زوج ها با ایده ی داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری احساس راحتی نمی کنند و تصمیم می گیرند این کار را انجام ندهند. آنها ممکن است از رابطه جنسی خودداری کنند، اما همچنان از راه ها و ابزارهای دیگری برای احساس رضایت جنسی در رابطه خود استفاده می کنند.

رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری

در حالی که علاقه مردان به رابطه جنسی در سه ماهه سوم باقی می ماند، فعالیت جنسی کاهش می یابد. به طور کلی در دوران بارداری، آقایان در هنگام رابطه جنسی، کمتر در بالای همسر خود قرار می گیرند و بیشتر خوابیده به پهلو یا از عقب دخول می کنند.

در سه ماهه سوم، بسیاری از زنان نگران ارگاسم و انقباض رحم می شوند. آنها همچنین می توانند در مورد مشکلات موقعیتی هنگام رابطه جنسی، احساس عدم جذابیت و یا رضایت جنسی شریک زندگی خود، نگران باشند. بسیاری از زنان در این دوران رابطه جنسی را به دلیل ناراحتی در موقعیت های مختلف جنسی، گرفتگی لگن و درگیری نوزادشان در عضلات لگن، دشوارتر می‌دانند.

فواید رابطه جنسی در بارداری چیست؟


فواید رابطه جنسی در بارداری چیست؟

رابطه جنسی در دوران بارداری می تواند مزایای بسیار شیرینی داشته باشد. در اینجا چند مورد از فواید رابطه جنسی در دوران بارداری، که ممکن است زمان شما را در رختخواب کنار همسرتان، بهتر کند، آمده است.

  • این یک تجربه ایمن، باعث افزایش همبستگی بین زوج ها می باشد. بارداری، مانند یک ترن هوایی احساسی هم برای شما و هم برای همسرتان است. صمیمی بودن با یکدیگر، راهی عالی برای حفظ ارتباط در این دوران هیجان انگیز می باشد.
  • برای سلامت جسمانی شما عالی است. یک سکس ۳۰ دقیقه ای می تواند حدود ۵۰ کالری بسوزاند و فشار خون شما را نیز کاهش دهد!
  • باعث کاهش درد و ناراحتی دوران بارداری می شود. از آنجایی که ارگاسم، به ترشح اکسی توسین می انجامد، هورمونی که باعث افزایش تحمل درد شما می شود، و به رفع کمر دردها و سایر دردهای مرتبط با بارداری کمک خواهد کرد.
  • باعث بهبود خواب می شود. رابطه جنسی هنگام بارداری، نه تنها به آرامش شما کمک می کند، بلکه هورمون هایی که باعث احساس خوب در بدن می شود و در بالا به آن پرداختیم، نیز ترشح می کند.
  • باعث شادابی و تقویت کننده خلق و خو است. حتی اگر در مورد بارداری خود بسیار هیجان زده هستید، هورمون های مزاحم همچنان می توانند باعث اضطراب و ناراحتی شما شوند. ترشح اکسی توسین که با ارگاسم همراه است، نه تنها برای درد جسمانی مفید است بلکه می تواند به افزایش احساس عشق و شادی شما کمک کند و شما را به شریک زندگی خود نزدیکتر کند.
  • ممکن است به تسهیل زایمان کمک کند. داشتن ارگاسم باعث انقباض رحم شما می شود. این انقباضات به اندازه کافی قوی نیستند که شما را وادار به زایمان کنند، مگر اینکه به انتهای بارداری خود نزدیک شده باشید و بدن شما برای روند زایمان آماده باشد. هنگامی که نوزاد شما تصمیم گرفت که نزدیک به زمان تولدش رسیده است، ممکن است با لگدی به رحم، خود را به بیرون انتقال دهد. اگرچه که همیشه اینطور نیست، بنابراین اگر اتفاقی نیفتاد ناامید نشوید. اما اگر در آستانه ۴۰ هفتگی بارداری، برای یک رابطه جنسی آماده هستید، دلیلی وجود ندارد که آن را انجام ندهید.
  • ممکن است روند بهبودی پس از زایمان شما را تسهیل کند. از آنجایی که رابطه جنسی هنگام بارداری می تواند به تقویت عضلات لگن شما کمک کند، پیشاپیش، بدن خود را هم برای زایمان، و هم برای بهبودی آماده می کنید – فقط با داشتن ارگاسم! همچنین اگر می‌خواهید عضلات واژن را بیشتر درگیر کنید، می‌توانید در حین رابطه جنسی ، از حالت ورزشی کگل Kegels بهره برید.

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری بی خطر است؟


آیا رابطه جنسی در بارداری (سه ماهه اول، دو و سوم) ضرر دارد؟

پاسخ کوتاه: بله. با این حال، همیشه ایده خوبی است که ابتدا از پزشک خود چراغ سبز بگیرید، فقط برای اطمینان از اینکه هیچ عارضه ای برای شخص شما وجود نخواهد داشت.

دلیل دیگری برای مشورت در مورد رابطه جنسی با پزشکتان این است که آیا سابقه سقط جنین داشته اید و یا در معرض خطر بیشتری برای سقط جنین خواهید بود. اگر اینطور باشد، ممکن است توصیه پزشک به شما این باشد که در چند ماه اول از رابطه جنسی خودداری کنید.

اگر چه کیسه آمنیوتیک از کودک شما در برابر ارگانیسم های عفونی محافظت می کند، اما عفونت های مقاربتی خطر قابل توجهی برای سلامتی در دوران بارداری دارد. برخی از بیماری های مقاربتی وجود دارد که می تواند برای نوزادان نیز خطرناک باشد، از جمله کلامیدیا، سوزاک و  HIV(ایدز)، بنابراین اگر فکر می کنید در معرض خطر هستید، با پزشک خود در مورد انجام آزمایشهای لازم صحبت کنید.

در مورد حرکات و یا پوزیشن‌های جنسی خاص، در هر شکلی از رابطه جنسی دهانی که باعث دمیده شدن هوا به واژن زن می شود، بشدت خودداری کنید. زیرا باعث ایجاد آمبولی هوای تهدید کننده زندگی، هم برای شما و هم برای جنینتان می گردد.

آیا رابطه دهانی در دوران بارداری بی خطر است؟

رابطه جنسی دهانی، لیسیدن، مکیدن و نفوذ زبان درون واژن، زمانی که انتظار رسیدن به ارگاسم و همراه با رضایت پزشک خود، کاملاً خوب است.

اما از دمیدن به واژن در دوران بارداری خودداری کنید زیرا می تواند منجر به آمبولی هوا شود (زمانی که حباب هوا وارد سیاهرگ یا سرخرگ شده و آن را مسدود می کند که می تواند باعث حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی تنفسی می شود).

تحریک های دهانی آلت تناسلی مانند خوردن منی، در دوران بارداری نیز بی خطر می باشد.

آیا رابطه مقعدی در دوران بارداری بی خطر است؟

تا زمانی که پزشک شما رابطه جنسی منظم را به شما تجویز کرده و شما از هموروئیدهای بارداری رنج نمی برید، رابطه مقعدی احتمالاً در دوران بارداری بی خطر است. فقط با ملایمت و با احتیاط این کار را انجام دهید. یعنی همان قوانینی را که قبل از بارداری رعایت می کردید، رعایت کنید.

مهمترین آن این است که هرگز بعد از دخول به مقعد، مستقیما و بدون تمیز کردن آلت خود، به واژن دخول نداشته باشید، در غیر این صورت ممکن است خطر ورود باکتری های مضر به واژن، شما و کودکتان را آلوده کند.

چه زمانی رابطه جنسی در دوران بارداری ایمن نیست؟

بسته به شرایط، پزشک شما ممکن است محدودیت هایی را برای رابطه جنسی در دوران بارداری اعمال کند. اگر حاملگی برای شما پرخطر باشد، این می تواند برای یک دوره زمانی خاص یا تا ۹ ماه کامل باشد.

برخی از دلایل رایج تری که ممکن است به شما توصیه شود که از رابطه جنسی خودداری کنید یا به محدودیتها ادامه دهید، عبارتند از:

  • سابقه (یا علائم) زایمان زودرس و نوزاد نابالغ
  • تشخیص نارسایی دهانه رحم یا جفت سرراهی
  • خونریزی، ترشح، و یا گرفتگی عضلات واژنی بی دلیل
  • ترشح بی اختیار مایع آمنیوتیک
  • حمل چند قلو (دوقلو، سه قلو و غیره)

همچنین اگر انقباضات بیش از حد عضلات واژنی دارید و یا آب بدنتان کم شده است، رابطه جنسی نداشته باشید.

مطمئن شوید که از پزشک خود بپرسید که دقیقا چه کاری و چه زمانی برای رابطه شما بی خطر است. به این ترتیب شما و همسرتان می‌توانید بدون استرس در فعالیت‌های لذت‌بخش مانند خودارضایی متقابل یا رابطه جنسی دهانی شرکت کنید.

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری به کودک من آسیب می رساند؟

اگر پزشک به شما اجازه برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری را داده است، رابطه جنسی کاملاً بی خطر است. کیسه آمنیوتیک جنین را گرم و از کودک شما محافظت می کند، در حالی که شما و همسرتان در حال گرم کردن خودتان در زیر ملحفه هستید و اگر نگران این هستید که آلت شما ممکن است در هنگام رابطه جنسی، به سر کودک بخورد، پس اجازه دهید ترس شما را کاهش دهیم: کودک شما به جایی که رویداد اصلی رخ می دهد نزدیک نیست!

همچنین اگر می‌پرسید رابطه جنسی در دوران بارداری به این معنی است که همیشه یک مخاطب زنده دارید، طبیعی است. اما نترسید: کودک شما نمی‌تواند ببیند شما چه کار می‌کنید و اصلاً نمی‌داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است! حتی اگر او پس از ارگاسم شما طوفانی به پا کند، این واکنشی به لذت شما نیست و فقط یک واکنش طبیعی جنین به فعالیت رحم است. در واقع، کودک ممکن است از حرکات عقب و جلو شدن مترادف با رابطه جنسی، لذت ببرد.

آیا رابطه جنسی هنگام بارداری می تواند باعث زایمان زودرس من شود؟

نه! مگر اینکه پزشک شما بگوید که شما در معرض خطر بالای زایمان زودرس هستید، یا مشکلی با جفت سر راهی داریددرست است که ارگاسم می تواند باعث انقباض رحم شما شود، اما باعث زایمان نخواهد شد.

با این حال برخی از متخصصان، زنان را در مراحل پایانی بارداری تشویق می کنند که به عنوان راهی مؤثر برای شروع سریع  روند زایمان، رابطه جنسی داشته باشند.

آیا خونریزی بعد از رابطه جنسی در دوران بارداری طبیعی است؟

ممکن است بعد از رابطه جنسی، در بین دهانه رحم حساس، دهانه پر شده رحم و افزایش کلی جریان خون در ناحیه تناسلی، لکه بینی خون را تجربه کنید. در حالی که این نباید باعث نگرانی شما شود، همیشه ایده خوبی است که این موضوع را به پزشک خود، و برای آرامش خاطر خود، اطلاع دهید.

اگر در حین رابطه جنسی، گرفتگی های دردناکی که به سرعت فروکش نمی کنند، یا هر گونه ترشح مایع آمنیوتیک را احساس می کنید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

سؤالات متداول


سؤالات متداول

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری متفاوت خواهد بود؟

ممکن است، زیرا شما با افزایش هورمون ها، و تغییرات سریع شکل بدن، درگیر هستید بنابراین می تواند احساس ناراحتی، عصبانیت، یا یک حس ایده آل برای شما بوجود آورد. برخی از مادران باردار، به دلیل افزایش سایز واژن، و حساسیت بیشتر آن، ارگاسم های شدیدتری را تجربه کنند. اما برای سایر زنان، اینگونه تغییرات فیزیکی، باعث می شود که احساس رضایت کمتری نسبت به معمول داشته باشند.

اگر در دسته دوم هستید، چند چیز وجود دارد که می توانید امتحان کنید:

بدلیل اینکه در حال حاضر، واژن و دهانه آن، بیشتر از همیشه متورم شده اند، اگر در حین رابطه جنسی دخول احساس ناراحتی می کنید، روان کننده ها (لوبریکنت)، می تواند به شما برای داشتن حس بهتر، کمک کنند. شما همچنین می توانید در این زمان، با تغییر در روند معمول رابطه جنسی، با استفاده از یک رویکرد جدید، همانند رابطه جنسی دهانی، تحریک های دستی، و یا پوزیشن های مختلف را امتحان کنید. با این حال، اگر دردی دارید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

و در مورد میل جنسی شما، ممکن است متوجه تغییراتی شوید، اما به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از زنان باردار به دلیل سطح بالاتر استروژن، میل جنسی بیشتری را را در دوران بارداری، تجربه می کنند. از جنبه مثبت، جریان خون اضافی به دهانه واژن و سینه‌ها، باعث حساس‌تر شدن آن‌ها شده، و بنابراین می‌تواند منجر به تجربه احساسات قویتر، و ارگاسم های شدیدتر گردد.

اما کاهش میل جنسی شما در دوران بارداری، کاملا طبیعی است، و اگر متوجه شدید که دچار علائمی مانند حالت تهوع، خستگی، و یا نفخ هستید، اشکالی ندارد که خلق و خوی مناسبی نداشته باشید. در عوض، می‌توانید از طریق فعالیتهای غیر جنسی مانند در آغوش گرفتن، بوسیدن و یا صحبت کردن، با شریک زندگی خود در ارتباط باشید.

بهترین پوزیشن های جنسی در دوران بارداری چیست؟

در بیشتر موارد در دوران بارداری، هر گونه روشی که برای شما احساس راحتی می کند، مشکلی ندارد، اما ممکن است به این معنی باشد که شما باید موقعیت های جدیدی را نیز امتحان کنید، تا با برآمدگی خود، سازگار شوید.

چند اخطار: در سه ماهه دوم، مطمئن شوید که در موقعیت‌هایی که بر روی شکم شما وزن اضافه ایجاد می‌کند، و یا باعث قرار گیری برای مدت طولانی روی کمرتان می شود، قرار نمی‌گیرید. اس باب‌بازی‌هایی مانند دیلدوهای تسمه‌ای، می‌توانند در کشوی کار شما باقی بمانند، تا زمانی که تمیز باشند و احساس راحتی هنگام استفاده داشته باشید (درست مانند روزهای قبل از بارداری)!

برخی از بهترین پوزیشن های جنسی هنگام دوران بارداری عبارتند از: دراز کشیدن به پهلو (یک گزینه عالی است، زیرا وزن را هم از کمر و هم روی شکم شما کم می کند؛ قرار گرفتن همسر باردار در بالا (به شما امکان عمق نفوذ، و تحریک مؤثر کلیتورال را می دهد). قرار گیری روی زانو (شریک شما مجبور نیست دور شکم شما مانور بیش از حد داشته باشد، که کار را برای هر دوی شما آسان تر می کند)؛ رابطه های جنسی دهانی؛ قرار گیری همسرتان روی شما (تا زمانی که همسرتان فشار وزنی روی شما نداشته باشد)،‌ و خودارضایی های متقابل.

آیا هنوز می توانم در هفته ۴۰ ام و بعد از آن رابطه جنسی داشته باشم؟

بله، مگر اینکه پزشکتان به طور خاص چیز دیگری به شما گفته باشد، ممکن است رابطه جنسی در هفته ۴۰ بارداری، و بعد از آن برای شما چند سورپرایز به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، اکنون که دهانه رحم شروع به نرم شدن کرده است، ممکن است بعد از رابطه جنسی و دخول، لکه بینی خفیفی را تجربه کنید. نگران نباشید – طبیعی است.

ممکن است شما دوست داشته باشید

درباره دکتر سولماز محمدی

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري

Call Now Buttonمشاوره و تماس