هنگامی که یک زن متوجه میشود که باردار است، در اغلب موارد غریزه طبیعی او این است که هر آنچه که میتواند برای اطمینان از سلامتی کودکش انجام دهد. در نتیجه، زنان باردار سوالات زیادی را مطرح میکنند. از میان هزاران سوالی که زنان باردار میپرسند، بسیاری از آنها درباره ایمنی روشهای ترمیمی زیبایی سوال میکنند. و شاید ترمیم زیبایی که بیشترین سوالات و بحث را به خود اختصاص میدهد، استفاده از رنگ مو در دوران بارداری است. اطلاعات علمی بسیار کمی در مورد نتایج حاملگی زنانی که گاهی از رنگ مو در طول بارداری استفاده میکنند، وجود دارد. شواهد کمی که در دسترس هستند نشان نمیدهند که رنگ کردن موهای شما در دوران بارداری به کودکی در رحم دارید آسیب میرساند. رنگهای گیاهی خالص نیمه دائمی، مانند حنا، یک جایگزین ایمن برای رنگهای شیمیایی هستند. مسئله دیگری که باید در نظر داشته باشید این واقعیت است که بارداری به خودی خود میتواند طبیعت بافت مو را تغییر دهد. حاملگی همچنین ممکن است باعث شود موهای شما واکنشهای متفاوتی به مش یا رنگ کردن نشان دهند. اگر مسئله شما این باشد، ممکن است بخواهید تا پس از بارداری برای رنگ کردن موهایتان صبر کنید.
سه ماهه اول بارداری حاملگی زمانی است که تمام اعضای اصلی کودک تشکیل میشوند. بنابراین، بسیاری از زنان ترجیح میدهند از رنگ کردن موهای خود را در طول این مدت خودداری کنند. در واقع، بسیاری از زنان تصمیم میگیرند تا رنگ کردن موهای خود را تا زمانی که حاملگی تمام نشده، کنار بگذارند. در صورتی که نگران ایمنی محصولاتی و رنگ مویی هستید که برای موهای خود در دوران بارداری استفاده میکنید، از متخصص زنان و زایمان در این مورد سوال کنید. قبل از استفاده از هر محصول جدید، طبیعی و یا غیره، اطمینان حاصل کنید که برچسب محصول و هشدارهای ایمنی را بخوانید و قبل از انجام کامل عمل زیبایی رنگ کردن مو، برای جلوگیری از تحریک پوستی تست در مقیاس کوچک را انجام دهید.
آیا استفاده از رنگ مو در حین بارداری ایمن است؟
گرچه تحقیقات انجام گرفته تا کنون نسبتا محدود است، بیشتر تحقیقات نشان میدهد که مواد شیمیایی موجود در رنگهای نیمه دائمی و دائمی زیاد سمی نیستند و استفاده از آنها در دوران بارداری ایمن است. علاوه بر این، تنها مقدار کمی از رنگ مو ممکن است توسط پوست جذب شود، و مقدار کمی از این حد کم میتواند به جنین برسد. به این ترتیب، این مقدار کم برای جنین مضر نیست. هیچ ارتباط شناخته شدهای بین استفاده از رنگ مو در دوران بارداری و یادگیری و یا مشکلات رفتاری مانند اختلال بیش فعالی یا کمبود توجه (ADHD) یا اختلال طیف اوتیسم در کودک وجود ندارد. با این وجود، هیچ مطالعهی علمی وجود ندارد که به طور خاص ارتباط رنگ مو با این مشکلات را بررسی کرده باشد.
هیچ اثر علمی وجود ندارد که ثابت کند رنگ کردن مو قبل یا در حین دوران بارداری باعث ایجاد سرطان در جنین درون رحم زن میشود. همین امر در مورد تغذیه با شیر مادر نیز صادق است.
نکتههایی برای رنگ کردن مو در بارداری
در اینجا چند نکته برای اطمینان زن از دستیابی به رنگ موی دلخواه در عین حفظ سلامت جنین ارائه شده است.
تا سه ماهه دوم بارداری صبر کنید
بسیاری از کارشناسان توصیه میکنند که مادران تا سه ماهه دوم بارداری صبر کنند. بدون تردید، زن در 4 هفته اول بارداری ممکن است آمادگی زیاده روی در استفاده از رنگ مو را داشته باشد (با وجود تمام هورمونهای بارداری که در بدن مادر ترشح میشود، ممکن است موهای او سریعتر از همیشه رشد کند و حتی ممکن است بافت و رنگ موهای او با همیشه متفاوت باشد). اما 12 هفته اول، زمان تکامل عمده نوزاد است: ارگانهای بدن جنین شکل میگیرند، ماهیچهها و تارهای صوتی تشکیل میشوند، و بستر ناخن و فولیکولهای مو شروع به رشد میکنند. اگر چه زن مواد شیمیایی زیادی را از رنگ مو جذب نمیکند (و در واقع هیچ شواهدی وجود ندارد که این مواد شیمیایی در واقع برای نوزاد خطرناک باشد)
انتخاب ایمنترین خدمات
هنگامی که زن از پزشک مجوز رزرو وقت از یک سالن آرایشی را میگیرد، ممکن است بخواهد مجددا بررسی کند که چه خدماتی دریافت میکند. تماس رنگ با ریشه و تغییر رنگ ریشه تا نوک مو، رنگ یکپارچه در نظر گرفته میشود. این به این معنی است که رنگ به مو و پوست سر اعمال میشود، جایی که منافذ موجود در پوست زن مواد شیمیایی را جذب میکند. به عنوان یک جایگزین ایمن، روشهایی را امتحان کنید که در آنها رنگ مو به طور مستقیم بر روی تار مو قرار میگیرد، از جمله این روشها میتوان به هایلایت، لولایت، فروستینگ و رنگ راه راه اشاره کرد. بیرون کشیدن موها از درون کلاه و سپس استفاده از رنگ یک روش کمتر متداول است اما به همان اندازه به عنوان روشی ایمن شناخته میشود، زیرا کلاه پوست سر را پوشش میدهد. هرگز ابروها یا مژهها را رنگ نکنید. این کار میتواند موجب تورم یا افزایش خطر عفونت در ناحیه چشم شود. مواد شیمیایی بیش از آنچه در دستورالعملها مشخص شده است، بر روی مو نگه ندارید.
استفاده از رنگ ملایم
مورد دیگری که مهم است به خاطر داشته باشيد نوع رنگ مورد استفاده زن است. از آرایشگر در مورد گزینههای ملایمتر، مانند رنگی با یک پایه فاقد آمونیاک بپرسید. اگر زن موهای خود را زیاد رنگ میکند، رنگ نیمه دائمی را در نظر بگیرید، این رنگها حاوی سفید کننده نیستند، بیشتر از رنگهای دائمی به موهای شما جلوه میبخشند و بعد از یک یا چند ماه به تدریج محو میشود. رنگهای گیاهی و حنا به عنوان جایگزینهایی با سمیت کمتر در خانه هستند، هر چند قبل از خرید باید لیبل آنها را بررسی کنید. بعضی از محصولات به اصطلاح “طبیعی” حاوی مقادیر زیادی مواد شیمیایی در غالب موارد مشابه سنتی آنها هستند.
تهویه و محافظ مناسب
کارشناسان معتقدند وقتی که زمان شروع رنگ کردن مو فرا رسید، زن باردار باید اقدامات احتیاطی بیشتری را انجام دهد. اگر زن در یک سالن آرایشی این کار را انجام میدهد، از او بخواهید در یک محیط با تهویه خوب قرار گیرد. اگر زن در خانه است، پنجرهها را باز کنید تا او هوای تازه را نفس بکشد، و گازهای سمی در محیط نباشند. اگر رنگ مو را خودتان را به موهای خود میمالید، همیشه دستکش بپوشید و برای پوششدهی بیشتر پیراهن آستین بلند بپوشید. دستورالعملهای تولید کننده رنگ مو را دنبال کنید و مطمئن شوید که شستشو پوست شما پس از اتمام کار، به طور کامل انجام میشود.
اگر ممکن است، اول یک نمونه استاندارد از رنگ مورد نظر را تست کنید
به خاطر داشته باشید که تغییرات هورمونی میتواند باعث شود موهای زن به رنگ مو واکنش متفاوتی داشته باشند، به طوری که زن ممکن است حتی در صورت استفاده از فرمول همیشگیاش نتیجهای متفاوت با آنچه انتظار دارد دریافت کند. قبل از اینکه زن تمام سرش رنگ بزند، رنگ مو را بر روی یک دسته از موها امتحان کنید تا مطمئن شوید که رنگ مو به قرمزی نمیگراید (البته، مگر آنکه زمینه رنگی مورد نظر زن اینگونه باشد!).
کار کردن با رنگ مو در بارداری
از نظر متخصصین پوست، خطرات حاملگی از میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مو، که تحت تاثیر ساعات کار و همچنین شرایط کاری است، نشات میگیرد. مطالعهای نشان میدهد که در زنانی که سفید کنندهها و رنگ مو دائمی را زیاد مصرف میکنند، بیش از 40 ساعت در هفته کار میکنند و یا در سالنهایی کار میکنند که خدمات طراحی ناخن ارائه میدهند، خطر سقط جنین بیشتر است.
شرایط کار مناسب، مانند پوشیدن دستکشهای محافظ، اجتناب از خوردن یا نوشیدن در محل کار و اطمینان از تهویه مناسب محل کار نیز برای محدود کردن تماس با مواد شیمیایی مو دارای اهمیت است.