[flexy_breadcrumb]

کاهش درد و جراحت با زایمان درآب تحت نظر پزشک متخصص با کمترین ریسک

زایمان در آب به این معنی است که حداقل بخشی از فرآیند شروع درد زایمان، وضع حمل و یا هر دو در حالی اتفاق می‌افتد که شما در یک استخر زایمان پر از آب گرم قرار دارید. این شرایط می‌تواند در یک بیمارستان، مرکز زایمان و یا در خانه فراهم شود. یک پزشک، پرستار مامایی یا ماما در این راه به شما کمک می‌کند. برخی مراکز زایمان و بیمارستان‌ها خدمات زایمان در آب را ارائه می‌کنند. مراکز زایمان مراکز درمانی هستند که محیط صمیمانه‌تری نسبت به یک بیمارستان ارائه می‌دهند و گزینه‌های طبیعی‌تری پیش روی زنان باردار قرار می‌دهند. استفاده از یک استخر زایمان در مرحله اول درد زایمان ممکن است:

  • به کاهش درد کمک کند.
  • نیاز به بیهوشی را برای شما از بین ببرد.
  • فرآیند وضع حمل را سرعت ببخشد.

هزینه‌های انجام زایمان در آب بسته به شرایط هر فرد متفاوت است. بر اساس تصمیم به زایمان در آب در خانه یا در مرکز مجهز هزینه ممکن است متفاوت باشد و همچنین ریسک انجام زایمان نیز در حضور پزشک متخصص بسیار پایین است.

آیا زایمان در آب آسان‌تر و کم‌دردتر است؟

زایمان در آب یکی از روش‌های امروزی است که پزشکان برای بهبود شرایط زایمان ارائه داده‌اند. این روش با توجه به پژوهش‌های انجام شده و همچنین تجارب زنان یکی از بهترین و راحت‌ترین روش‌های زایمان است. به طوری که شمار بسیاری از زنان که تجربه زایمان طبیعی داشتند، زایمان در آب را بسیار آسان‌تر و کم‌دردتر عنوان کرده‌اند. زایمان در آب را می‌توان در هر مکان با استفاده از یک حوض آب گرم و حضور پزشک متخصص انجام داد.

[shortcode-variables slug=”number”]

آیا زایمان در آب درد کمتری دارد؟


مادرانی که زایمان طبیعی را انتخاب می‌کنند می‌دانند: زایمان بدون داروهای ضد درد، زایمان بدون توانایی کنترل درد نیست. راه‌های زیادی برای کنترل درد در وضع حمل وجود دارد و زایمان در آب می‌تواند یکی از بهترین راه‌های کنترل درد در هنگام زایمان باشد. اما مزیت زایمان در آب در همین جا متوقف نمی‌شود، زایمان در آب دارای بسیاری از مزایای دیگر برای مادر و نوزاد متولد شده است، که بسیاری از آنها در علم اثبات شده است. یک حمام گرم ممکن است به شما کمک کند تا آرام باشید و به شما کمک کند تا کنترل بیشتری داشته باشید. شناور بودن در آب به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر از بستر نیز حرکت کنید. بعضی از علوم نشان می‌دهند که آب ممکن است احتمال بروز پارگی واژینال شدید را کاهش دهد و ممکن است جریان خون را به رحم بهبود بخشد.

زایمان در آب چیست؟


به سادگی اظهار شده است که زایمان در آب هنگامی رخ می‌دهد که یک مراحل درد زایمان مادر و تولد نوزاد در آب اتفاق می‌افتد. به طور معمول این بدان معنی است که در یک وان زایمان در مراکز زایمان، بیمارستان و یا در خانه، زایمان انجام می‌شود. با این حال، در این روش مادران زمانی که درد زایمان پیدا می‌کنند و یا زمانی که وقت آن رسیده است که فشار بیاورند یا فقط قبل از فشار، وارد وان آب می‌شوند. زایمان در آب می‌تواند به طرق مختلفی اتفاق بیافتد، و بهترین روشی است که مادر می‌تواند در آن، طول روند زایمان را دنبال کند.

مزایای زایمان در آب


بسیاری از تحقیقات علمی و شواهد نقل شده از مادران وجود دارد که از مزایای زایمان در آب حمایت می‌کنند.

  • راحتی و تحرک، شناوری کمک می‌کند تا مادر احساس سبک‌تر بودن داشته باشد و تغییر موقعیت برای او راحت‌تر باشد.
  • استرس را کاهش می‌دهد و باعث آرامش می‌شود.
  • فشار خون را کاهش می‌دهد.
  • احساس بودن در حریم خصوصی برای تسهیل احساس امنیت را فراهم می‌آورد.
  • به مادر کمک می‌کند که انرژی خود را حفظ کند.
  • به ریلکس کردن کف لگن کمک می‌کند.
  • نرخ سزارین را کاهش می‌دهد.
  • نیاز به استفاده از دارو و مداخلات را کاهش می‌دهد.
  • ممکن است منجر به طول زایمان کوتاه‌تر شود.
  • حواس پرتی با محرک‌های بیرونی را کاهش می‌دهد.
  • و البته، یک فرم مدیریت درد بدون دارو را فراهم می‌کند.

خطر زایمان در آب: آیا این روش ایمن است؟


ماماها و پزشکان بر این باورند که زایمان در آب کاملا ایمن است و با هیچ گونه افزایش خطر مرتبط نیست. با این حال، نظرات متضاد در مورد اینکه آیا زایمان در آب سالم است وجود دارد. بعضی از پزشکان می‌گویند شواهد کافی برای حمایت از زایمان در آب وجود ندارد، در حالیکه ماماها می‌گویند شواهد فراوانی برای حمایت از این عمل وجود دارد. یک مطالعه مروری نشان می‌دهد که زایمان در آب برای نوزاد و مادر مفید و امن است، اما این تحقیق همچنان ذکر می‌کند که اطلاعات بیشتری لازم است. پزشکان و ماماها موافقند که به نظر می‌رسد عوارض نادر باشد و دستورالعمل‌های خوبی مانند تمیز کردن مناسب وان قبل از استفاده به کاهش این عوارض نادر کمک می‌کند. یک بررسی نشان می‌دهد که زایمان در آب به اندازه زایمان طبیعی، امن شناخته می‌شود. این تحقیق نشان داد که نوزادان متولد شده در آب بیشتر از نوزادانی که از طریق زایمان طبیعی متولد می‌شوند به انتقال یا پذیرش در بیمارستان نیاز ندارند و مادران هم به این کار نیازمند نیستند. با این حال، محققان افزایش 11 درصدی پارگی پرینه (ناحیه بین واژن و مقعد) در مادرانی که در آب زایمان کرده بودند، پیدا کردند. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که به احتمال کمتری روی زنانی که در آب زایمان کرده‌اند، اپی زیاتومی ( برش فاصله میان واژن و مقعد) انجام می‌شود.

چه کسی می‌تواند زایمان در آب داشته باشد؟


چه کسی می‌تواند زایمان در آب داشته باشد؟شواهد بسیار کمی برای حمایت از این ایده وجود دارد که هر زن باید از زایمان در آب محروم شود. با این حال، اکثر مطالعات نشان می‌دهد که یک زن باید حداقل 37 هفته بارداری داشته باشد، سر نوزاد رو به پایین باشد، و هیچ مشکل و یا خطرات پزشکی وجود نداشته باشد.سایر موارد منع کننده‌ای که زن را از زایمان در آب محروم می‌کند عبارتند از:

  • خونریزی بیش از حد واژن
  • تب مادر بیش از 4/100 و یا مشکوک بودن به عفونت مادر
  • هر شرایطی که نیاز به نظارت دائم بر ضربان قلب دارد.
  • عفونت خون یا پوست درمان درمان نشده
  • سرگیجه یا اپیدورال
  • ترس همراه

در حالی که تقریبا تمام ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی به موارد فوق پایبند هستند، برخی از موارد منع مصرف ممکن است بسته به نوع بیمار متفاوت باشد.

مکونیم

اگر مكونيوم (جنبش اوليه روده كودك) در مايع آمنيوتيك وجود داشته باشد، ممكن است از مادر خواسته شود از آب خارج شود، زيرا مکونیوم مي‌تواند نشان دهنده استرس کودک از غوطه‌ور شدن در زير آب باشد. بعضی از ماماها اگر رنگ مکونیوم تازه به نظر برسد (سیاه و چسبناک و نه سبز) فقط از مادر می‌خواهند آب را ترک کند.

نوزادان چند قلو و نوزادانی که با پا متولد می‌شوند

به طور كلی معمولا نوزادان چند قلو و نوزادانی که با پا متولد می‌شوند از مطالعات و بررسی‌ها دور می‌مانند، بنابراین هیچ شواهدی وجود ندارد كه نشان دهد در این موارد زایمان در آب امن است یا خیر. اما بسیاری از مادرها (همراه با ماماهای خود) تصمیم می‌گیرند که زایمان در آب در منزل برای مادرانی که دوقلو باردارند یا نوزاد آنها از پا متولد می‌شود بهترین انتخاب است، و گاهی اوقات دوقلو بودن نوزادان و متولد شدن نوزادان با پا یک سورپرایز است. در اینجا برخی از فیلم‌های عالی زایمان در آب نیز وجود دارد.

دیستوشی شانه

به نظر می‌رسد دیابت بارداری خطر ابتلا به دیس‌توشی شانه را افزایش می‌دهد (این اصطلاح به موقعیتی گفته می‌شود که شانه‌های نوزاد در حین زایمان در لگن گیر کند). با این حال، بعضی از ماماها راحت با مادر کار می‌کنند تا او را در موقعیت بهتری در وان قرار دهند تا شانه‌ها را آزاد کنند.

حرف آخر

با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای زایمان در آب هستید صحبت کنید. معمولا برخی متخصصان محافظه کارانه‌تر عمل می‌کنند، اما بعضی از ماماهای ماهر هستند و با زایمان در آب های غیر استاندارد مشکلی ندارند و درمی‌یابند که مزایای این عمل، خطرات را می‌پوشاند.

سوالات متداول در مورد زایمان در آب


آیا زایمان در آب بهداشتی است ؟

بعضی از پزشکان نگران عفونت بالقوه ناشی از زایمان در آب هستند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به عفونت مادر یا نوزاد در هنگام تولد آب وجود ندارد، تا زمانی که اقدامات احتیاطی زیر صورت گیرد:

  • تمیز کردن مناسب وان با پاک کننده‌های غیر سمی
  • استفاده از آب تمیز، ترجیحا فیلتر شده، به خصوص اگر شما آب کلردار داشته باشید.
  • تغییر آب اگر با مدفوع بیش از حد آلوده شده باشد.
  • مراقب باشید که پس از تولد نوزاد، ورنیکس باقی بماند.

به همین ترتیب، خون اغلب به سمت پایین وان می‌ریزد و می‌ماسد، بنابراین واقعا جرمی نیست که شما فکر می‌کنید.

آیا آب باکتری‌های مفید کودک من را می‌شوید؟

بعضی از مادران می‌ترسند که زایمان در آب برخی از باکتری‌های مفید را که کودک از مهبل و پوست مادر دریافت می‌کند، از بین ببرد. به خاطر داشته باشید که نوزادان همانطور که سابقا تصور می‌شد، روده استریلی ندارند. علاوه بر این، نوزادان مایعاتی را از طریق کانال تولد پایین می‌آورند، که به نوزاد در مراقبت بیشتر از میکروبیوم خود قبل از خارج شدن از بدن مادر، کمک می‌کنند. بنابراین بخش خوبی از انتقال باکتری‌های اضافی آنها داخلی است و شسته نمی‌شود. علاوه بر این، نوزادان با ماده سفید ضخیمی به نام ورنیکس پوشیده شده‌اند که پوست آنها را از آب محافظت می‌کند و خواص مفید را درون خود برای نوزاد مهر و موم می‌کند. Vernix همچنین دارای برخی از باکتری‌های مفید است، بنابراین آن را شستشو نکنید بلکه به جای این کار، بعد از تولد آن را مالش دهید. همچنین تماس پوست نوزاد با بدن مادر بعد از زایمان و تغذیه با شیر مادر، ستاره‌ای واقعی است که در مورد افزایش باکتری‌ها برای نوزاد مفید است. در نهایت، اگر شما از دیدگاه سوابق موجود در مورد آن فکر می‌کنید، زنان به طور غریزی در طول زایمان به سمت آب می‌روند و بسیاری از آنها در هزاران سال در آب زایمان کرده‌اند. فقط مطمئن شوید که از آب تمیز و فیلتر شده برای وان استفاده کنید. اکثر بیمارستان ها فیلتر ندارند، اما شما می‌توانید نوع قابل حمل آنها را تهیه کنید که در هر لحظه قابل استفاده هستند. این وظیفه را به ماما یا همراه خود بسپارید، بنابراین لازم نیست در طول کار به آن فکر کنید.

آیا بدن نوزادان در فرآیند زایمان در آب در معرض آب قرار می‌گیرد؟

نه. چهار دلیل اصلی وجود دارد که در هنگام زایمان در آب، آب به بدن نوزاد وارد نمی‌شود. به یاد داشته باشید که هرگز کودک را زیر آب نگه نخواهید داشت و باید فورا او را به سطح برسانید.

  • پروستاگلندین E2، هورمونی که وضع حمل را آغاز می‌کند، توانایی کودک برای تنفس مستقیم بعد از تولد را محدود می‌کند.
  • نوزادان با هیپوکسی خفیف (کمبود اکسیژن) متولد می‌شوند که تنفس را متوقف می‌کند.
  • ریه‌های جنین در حال حاضر با مایع آمنیوتیک پر شده است، که از ریه‌ها محافظت می‌کند، مطابق روشی که مكونیم از روده محافظت می‌كند. بسیار بعید است که مایع داخل وان زایمان بتواند جایگزین مایع غلیظ موجود در ریه‌ها بشود.
  • نوزادان با واکنش غوطه‌ور شدن در آب (dive reflex) متولد می‌شوند و این امر آنان را برای نگه داشتن نفس در زیر آب آماده می‌کند و نوزادان را از غرق شدن در آب نجات می‌دهد. نوزادان (تا 6 ماهه) به طور خودکار نفس خود را در هنگام غوطه‌ور شدن در آب نگه می‌دارند.

آیا شما و کودک شما با زایمان در آب بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار می‌گیرید؟

این یکی از رایج‌ترین تصورات غلط درباره زایمان در آب است. مردم نگرانند که مادران ممکن است در حمام دفع مدفوع داشته باشند که به افزایش عفونت کمک کند. و در حالی که حدود 40 تا 50 درصد زنان هنگامی مدفوع را در آب می‌بینند، که کودک از بدن مادر خارج شده است، میزان ابتلا به عفونت‌ در زایمان در آب کمتر از 01/0 درصد گزارش می‌شود. در حقیقت، برخی از کارشناسان احساس می‌کنند که آب مانع از عفونت می‌شود و باکتری‌های احتمالی را به نقطه‌ای می‌رساند که غلظت آن بسیار کمتر از آن است که باعث آسیب شود.

آیا زایمان در آب دشوارتر از زایمان در بستر است؟

اکثر زنانی که از آب برای زایمان استفاده می‌کنند گزارش می‌کنند که آب بیش از نیمی از درد آنها را کاهش می‌دهد. برخی حتی گزارش می‌کنند که تنها احساس فشار و نه درد را تجربه کرده‌اند. یکی از رایج‌ترین اسطوره‌ها این است که آب تمام درد را از بین می‌برد. مسلما این روش بهترین درمان درد غیر دارویی در دسترس است، اما برای برخی از زنان، آب تاثیر کمی یا ناچیزی در درک آنها از درد دارد. این به دلیل درد گوش‌هاست، نه دردی که در میان پاها اتفاق می‌افتد. هنگامی که زنان در آب‌های عمیق یک استخر زایمان قرار می‌گیرند، نه تنها یک وان کم عمق، یک پاسخ شیمیایی و هورمونی وجود دارد که سطح هورمون اکسیتوسین را تنظیم می‌کند که از مغز پمپ می‌شود و به تنظیم شدت انقباض کمک می‌کند. بنابراین، هرچه بدن در آب عمیق‌تر شناور می‌شود و اکسیتوسین بیشتری آزاد می‌شود، اندورفین‌های مهار کننده بیشتری به مغز مادر گسیل می‌شوند و باعث می‌شوند حالت آگاهی مادر سریع‌تر تغییر یابد و اجازه می‌دهند بدن او کاری که نیاز دارد را انجام دهد. یک امتیاز: آب باعث می‌شود که پروینوم آرام‌تر شود، که می‌تواند شدت پاره شدن را کاهش دهد. در نهایت، زایمان در آب می‌تواند برای مادران بسیار کم‌دردتر باشد.

زایمان در آب برای کودک شما چگونه است؟

نوزادان یک رفلکس غواصی طبیعی دارند و به این ترتیب آنها در حالی که راه هوایی خود را بسته‌اند، در زیر آب نفس می‌کشند، بنابراین شما نیاز به نگران نباشید که او ممکن است حجم زیادی از آب استخر را در حلق خود فرو برد. نوزادان متولد شده در آب گرم اغلب بسیار آرام‌تر به نظر می‌رسند و اغلب حتی گریه نمی‌کنند تا خشک شوند و هوا به گونه‌هایشان برسد. تصور می‌شود که آب استخر احساسی مانند رحم شما را در کودک شما ایجاد می‌کند. حامیان زایمان در آب اعتقاد دارند که انتقال به دنیای بیرون کمتر به نوزادان متولد شده در آب آسیب می‌زند. کارشناسان معتقدند که نوزادان فقط در شرایطی در معرض خطر غرق شدن در آب هستند که:

  • قبل از اینکه بقیه بدنشان متولد شود، سرشان به سطح برسد که این شرایط رفلکس غواصی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • تأمین اکسیژن آنها از طریق جفت به نحوی تحت تأثیر قرار گیرد.

مامای شما می‌داند که باید هنگام تولد نوزاد شما مراقب باشد، تا شرایط به گونه‌ای باشد که با واکنش به غوطه‌وری نوزاد تداخل نداشته باشد. او همچنین به شما را برای اطمینان از اینکه قبل از اینکه بقیه بدن نوزاد متولد شود، سر نوزاد به سطح نرسد، راهنمایی می‌کند.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره دکتر سولماز محمدی

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري

Call Now Buttonمشاوره و تماس